Szonja Blogja

Szonja Blogja

Influencerkedés - Interjú Vasas Petrával

2021. május 11. - Garai Szonja

Ma már a fejlődő technológiának köszönhetően, mindenki az interneten tölti az idejét és az okostelefonját nyomkodja. Arról nem is beszélve, hogy a 21. század rengeteg új lehetőséget adott a digitális világnak. Ilyen például egy új angol kifejezés, az „influencer” szó. Ez pontosan mit is jelent?

Az influencer szót leginkább a közösségi médiában hírnevet szerzett tartalomalkotókra használják, akik népszerűségüknek köszönhetően befolyásolni képesek a követőiket akár véleményformálás, akár fogyasztói viselkedés tekintetében.

Őszintén szólva nagyon kíváncsi voltam, hogy ez vajon mit is takar? Ezért úgy döntöttem, hogy egy interjú keretében utána járok a dolgoknak. Úgy gondolom, hogy ez a téma nagyon aktuális és izgalmasnak bizonyul. Így hát felkértem Vasas Petrát, aki a szaktársam, hogy adjon egy kis interjút az influencerkedéssel kapcsolatban, hiszen nagyon sok követője van az Instagramon és a Facebookon is. Arról nem is beszélve, hogy Youtube csatornája is van.

Ime egy kis ismertető Petráról: Vasas Petra a Kodolány János Egyetem egyik végzős hallgatója, Kommunikáció-és Médiatudomány szakon. Nagyon csinos és kedves lány és az egyetem mellett aktív életet folytat a közösségi médiában, leginkább az Instagramon!

 Amúgy Petra egy nagyon motivált lány, nagyon sokat küzdött a céljai érdekében és igyekszik motiválni mindenkit arra, hogy nem szabad feladni és igenis küzdeni kell azért, hogy változások legyenek.

 Az interjú keretében elmesélte, hogy az évek során nagyon sok követője lett a közösségi médiában, főleg az Instagramon. Ezt annak köszönheti, hogy sok olyan sztorit oszt meg a profiljában, amelyek reklámokat tartalmaznak egy adott termékkel kapcsolatban. Mivel a Body Shopban dolgozik, így sok terméket reklámoz onnan. Kíváncsi voltam, hogy vajon ezt szeretné-e csinálni a közeljövőben. Vagyis, mint főállású influencer. Azt válaszolta, hogy inkább csak hobbi szinten szeretné csinálni és más tervei vannak a jövőben.

Íme a podcast anyag, amit Petrával csináltam: https://files.fm/f/teba6s6eh

 Ha már influencerekről van szó, Amerikában nagyon népszerű tevékenység lett, főleg a fiatalabb korosztálynál. Vannak olyan net „celebek” akik influencerkedésből élnek meg. Mivel sok követőjük van, így a nagyobb márkák ezekhez az emberekhez fordulnak azért, hogy reklámozzák a cég termékeit. Érdekes módon ez egy nagyon bevált rendszer és nagyon jól is keresnek vele. Tehát ha ezt szeretné valaki csinálni főállásban, akkor nagyon sokat kell lógnia a közösségi médiában és sok követőt kell szereznie ahhoz, hogy felkapott legyen és promózhasson a nagyobb, híres márkáknak. Természetesen ez rengeteg időt vesz igénybe, szóval senki se számítson arra, hogy ma valaki elkezdi és holnap már net celebbé válik! Viszont, ahogy Petra is mondta, mindenki küzdjön az álmaiért és legyen motivált a cél érdekében és persze sose szabad feladni!

A bejegyzés trackback címe:

https://szonja-garai.blog.hu/api/trackback/id/tr2116531234
süti beállítások módosítása